mandag den 2. september 2013

Laksepizza med wasabicreme


Jeg faldt en dag over en lækker opskrift på pizza med laks og wasabi, og måtte prøve at lave den. Det tager lidt tid at lave pizzadejen. Men hvis man ikke orker det, kunne man købe en pizzabund. Jeg vælger, at lave den med en grov pizzabund, da jeg gerne vil have den så sund som mulig. Wasabipaste har jeg købt i en asiatisk butik i Århus, og er noget som jeg tror alle asiatiske butikker har.

Ingredienser - Pizzadej (2-3 per)
Dette giver en bradepande pizza.
> 7,5 g gær
> 2,5 dl stuetempereret vand
> 150 g groft rugmel
> 250 g hvede- el. durum mel
>1 tsk salt
> 1 tsk olie



Ingredienser - Pizzatopping
> 150 g naturel smørost (hytteost dog ingen wasabi så)
> 200 g røget laks
> 1 1/2 tsk wasabipaste
> 2 håndfuld salat
> 3 revne gulerødder







Først opløses gæren i vandet - også hældes melet, vand og olien i. Nu æltes dejen, så den er smidig og ikke klister til skålen.
Dejen sættes til at hæve i 1 time i stuetemperatur.
Imens blandes flødeosten og wasabipaste - smag om der skal mere eller mindre i.


Efter dejen har hævet rulles dejen ud, og man laver huller i den med en gaffel.
Nu sættes pizzadejen uden fyld ind i ovnen på 200 grader i 20 min.





Efter dejen har kølet lidt af smøres wasabicremen på og det andet fyld puttes på.
Jeg servere den gerne med citronsaft, for at gi den lidt ekstra.
Velbekomme!


Inspirationen er fundet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar