Denne opskrift kommer fra "Gordon Ramsays ultimative køkkenkursus" - dog har jeg ikke brugt alle ingredienser han bruger. Men retten er super god og
som man kan se på billedet, servere jeg den med ris. Denne ret skal prøves..
man kan selv bestemme, hvor stærk den skal være, og synes man der skal mere
hvidløg i kan man selvfølgelig og gøre det.
Hvis man ikke har en frisk lime/citron kan man også bruge lime/citron koncentrat. Det er lidt mere SU-venligt.
Hvis man ikke har en frisk lime/citron kan man også bruge lime/citron koncentrat. Det er lidt mere SU-venligt.
Ingredienser (2-3 per)
> 500 g hakket svine-/kalvekød
> 1 løg
> 2 fed hvidløg
> 1/2 dl rasp
> 3/4 dl mælk
> Chiliflager
> Kanel
> 0,5 liter bouillon 2 stk (gerne høns)
> 4 dl kokosmælk/light kokos mælk
> 1/2 limesaft el. 1/4 citronsaft - pynt gerne med revet skal
> Salt og peber
Læg det hakkede kød i en stor skål og spred det ud i siderne.
Tag en lille skål og bland mælk og rasp - der røres rundt.
Blend eller hak hvidløg og løg fint.
Varm en pande op med olie på og svits løgblandingen - tilsæt salt og peber.
Derefter tilsættes 1 tsk chlifalger, som også svitses.
Læg det hakkede kød i en stor skål og spred det ud i siderne.
Tag en lille skål og bland mælk og rasp - der røres rundt.
Blend eller hak hvidløg og løg fint.
Varm en pande op med olie på og svits løgblandingen - tilsæt salt og peber.
Derefter tilsættes 1 tsk chlifalger, som også svitses.
Til rasp&mælk og chili/løg blandingen fra panden til din skål med hakket kød.
Det æltes stille og roligt sammen, og tilsættes salt og peber.
Nu laves kødbollerne - de rulles så de er lidt større end en golfbold.
Husk lige at massér raspen helt ud, når du ruller kødbollerne.
Det æltes stille og roligt sammen, og tilsættes salt og peber.
Nu laves kødbollerne - de rulles så de er lidt større end en golfbold.
Husk lige at massér raspen helt ud, når du ruller kødbollerne.
Tør den forrige pande af, og varm den op med olie, som dækker hele bunden.
Tilsæt i midten af panden 1 tsk kanel og 2 tsk chiliflager.
Nu brunes alle kødbollerne, så de lige får en brunlig farve på ydersiden.
Når kødbollerne er blevet brunet, tilsættes bouillon, så det næsten dækker halvdelen af kødbollerne.
Nu hældes kokosmælken i, så væsken dækker over halvdelen af kødbollerne.
Nu skal det simre i 8-10 min.
Lige inden panden tages af blusset, tilsættes citron/limesaft, og der røres rundt i sovsen.
Husk at smag sovsen til for evt. ekstra salt/peber/chili.
Velbekomme!
Jeg servere denne ret med ris - men man ville sagtens kunne servere den med brød.
SUND-udgave:
Man
bruger light kokosmælk, og i stedet for ris eller brød, tilsættes grønsager som
gulerødder, hvidkål, squash eller hvad man nu har, når saucen ligger og koger
op.
Så får man en
grønsagskokossuppe med kød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar