Ingredienser (2-3 per)
> 1 bundt broccoli
> 1,5 liter grønsagsbouillon
> Fløde/mælk - gør an på, hvor cremet den skal være
> Salt og peber
Broccolien skæres i stykker (stilken kommes også gerne med) og dækkes med bouillon som koges op (hvis broccolien ikke er dækkes, tilsættes lidt mere vand). Nu skal broccolien koges møre - derefter blendes det med en stavblender (eller hvad man har).
Hvis man vil have noget fløde/mælk i tilsættes dette.
Nu koges suppen op og man jævner den for at få den tykkelse af suppen man gerne vil have.
Jævning:
Mælk eller vand tilsættes mel i en boks, eller hvad man har - dog skal den være tæt. Så ryster man den så godt man kan, og får en meget tynd dej. Desto tyndere den er, desto nemmere er den, at røre i suppen uden man får klumper. Men nu heller ikke vildt tynd :)
Når man har lavet jævningen, hældes det lidt efter lidt i suppen, imens den koger, og man pisker med et piskeris, som en gal. Man vælger selv, hvor meget jævning man vil hælde i - jo mere der kommer i, jo tykkere bliver suppen.
Nu skal den bare smages til med salt og peber.
Velbekomme!
HUSK at suppen kan fryses ned igen. Jeg plejer at holde øje med, hvor mange skefulde der kan være i min skål. Så jeg ved hvor meget jeg skal hælde ned i hvert enkelt frysepose. Så har man nogle poser supper til man kommer hjem fra skole - de skal bare lige varmes op i en gryde også er der lækker suppe igen - dog putter jeg ca. 1 dl vand i gryden sammen med den frosne suppe, når den skal laves igen :)
Variationer
Broccolisuppe med kylling, mandler og persille |
> 12 mandler
> 1 lille bundt persille
Kyllingefilet skæres i passende tern og steges en panden i 3-4 min.
Mandlerne hakkes - man kan riste dem i en tør gryde hurtig, hvis man vil, men så skal de være uden skal på.
Når kyllingen er stegt, tilsættes de suppen, når suppen er jævnet. Derefter pyntes der med persille og mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar