tirsdag den 10. september 2013

Sushi - Surimisalat med forårsløg

Denne sushi er lavet på surimi - også kaldet imiteret krabbekød. Det kan købes i de større supermarkeder til en pris på omkring 12 kr eller i en asiatisk butik. Det smager rigtig godt i sushi, og giver en mere cremet sushi.


Ingredienser - Fyld (8 ruller)
> 7 spsk mayonaise/creme fraiche/skyr
> 5 forårsløg
> 1/2 agurk
> 250 g surimi
> 2 spsk citronsaft







Agurken skrælles, så der ikke er noget grønt, hvorefter man skraber det bløde indre ud med en ske. Derefter skæres den i tynde strimler.
Surimien og forårsløgene hakkes i små stykker.
Jeg bruger hele mit forårsløg, både det hvide løg og de grønne blade. Helt op til hvor bladet ikke er godt mere.


Nu blandes surimien, forårsløg, citronsaft og mayonaise sammen - så man får en surimisalat.
Den smages til med salt og peber.





Man tager sit tang og vender den blanke side nedad.
Nu vil det være godt, at have en kop med vand, som man kan dyppe sin ske i - for sushi risene klistre!
Jeg kommer ris på halvdelen af tangen, og hvis risene ikke gider masses ud, dyppes skeen i vandet. Det hjælper med, at gøre risene mere medgørlige.


Nu skal man ikke være for grådig, når man skal putte fyldet i, for så går det galt, når man skal rulle den. Her er det godt at have et godt øjemål - for der skal lige præcis nok fyld i, så risene lige kan nå omkring fyldet, når den rulles.
Men ellers puttes surimisalaten og agurk i, som vist.





Brug måtten til at rulle og ikke dine hænder.
Nu løftes måtten og risene rulles over fyldet - sørg for at fyldet ikke falder ud. Så giver du den et klem (ikke for hårdt!), så risene slutter sammen.
Måtten tages så lidt op og man ruller længere. Husk at den skal rulles "stramt". Men mas ikke så meget at den mister sin runde form.
Når der er 2-3 cm tilbage af tangen, tager man lidt vand - og ligesom et brev, fugtes det sidste tang. Så sidder det bedre fast.

Så har du en sushi rulle, som bare skal skæres ud i 1 cm stykker med en skarp kniv. Husk ikke at presse, men lad kniven gøre arbejdet.
Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar