Normalt skal der bladselleri i, men da jeg ikke kan lide det, har jeg undladt ingrediensen. Det kunne også erstattes med en anden ingrediens.
Desuden har jeg tilføjet laurbærblade og mørk chokolade som heller ikke hører til i den originale opskrift.
Ingredienser (4 per)
> 400 g hakket oksekød (mager)
> 150 g pancetta/tørsalter bacon/bacon
> 2 store gulerødder
> 1 stort løg
> 1 bladselleri
> 1 spsk tomatpure
> 2 dl fløde/mælk
> 1,5 dl tør hvidvin (rødvin)
> Parmesan ost
> Grønsagsboullion
> Salt
> Peber
> (Mørk chokolade, laurbærblade)
Hak pancetta/bacon fint eller endnu bedre - brug en kødhakker.
Bladselleri og løg skæres i fine tern.
Gulerod skrælles og rives på det store rivejern.
Tag en stor gryde og varm en del olie og i gryden (1/2 dl) - nu tilsættes pancettaen og brunes.
Nu tilsættes grønsagerne- gulerod, selleri, løg.
De skal svitses ved en høj varme til de er god møre - husk at medbringe en god tålmodighed til dette og rør ofte så det ikke brænder på, men får en mere mat farve.
Nu tilsættes det hakkede oksekød, som skal steges indtil det næsten er brunt.
Nu tilsættes rødvin/hvidvin.
Derefter tilsættes tomatkoncentrat, 1 liter grønsagsboullion og (laurbærblade).
Skrue nu ned og lad det simre i 2 timer eller mere.
Tilsæt mælken/fløden lidt af gangen i løbet af de 2 timer
Smag til med peber, salt og mørk chokolade (par stykker).
Serveres med frisk spaghetti som man køber eller selv laver.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar