lørdag den 5. oktober 2013

Friturestegt camenbert


Dette er nok ikke det sundeste i verdenen, men det smager rigtig godt!! Det er nemt at lave og kan spises på alle tidspunkter af dagen. Jeg er mest til at bruge brie, da den er mest mild :) Men ellers kan man jo selv næsten vælge, hvilken ost man vil bruge.


Ingredienser (8 stk)
> 250 g camenbert/brie
> 1-2 æg
> Rasp
> Olie









Man skære osten i 8 trekanter, og finder dybe tallerkner frem, så man har en med æg - som er pisket sammen - og en med raps.
Så vendes ostestykket først i æg også rasp, dette gentages en gang mere; så vi får en dobbelt panering.
Denne proces gennemgås ved alle ostestykkerne.



Der hældes olie i en gryde, og blusset skrues helt op. Man kan se at olien er klar; smid et lille stykke rasp i olien og se stykket blive friteret.
Vi puttes et ostestykke i et gangen, hvis der ikke er olie nok til at dække hele osten, vendes den med en gaffel, og tages op, når den har den rigtig gyldenbrune farve.
Herefter kan man putte dem i et fad og smide dem i ovnen på 180 grader i omkring 10 min.






Variantioner og rester
Camenbert på rundstykke med 
solbærmarmelade
Smør cambert ud på en rundstykke med solbærmamelade.















Camenbert med solbærmarmelade
Kan bruges som tapas med solbærmamelade.



















Ingen kommentarer:

Send en kommentar