Dette er den nemmeste cheesecake jeg har lavet :) Den er fundet på nette engang, men kan ikke huske hvor henne. Men i får lige opskriften, for den er nem og lave - også er det uden husblas! Den smager rigtig godt - og man kan ikke få nok.
Dog skal det lige nævnes at man normalt kun kan købe 38% creme fraiche i de større butikker.
BEMÆRK:
Denn opskrift passer til en form, som er 20 cm i diameteren!
Hvis din form er 24 cm i diameteren, skal man ca. ligge 1/3 oven i bund- og fyldopskriften.
Ingredienser - Bund (6-8 per)
> 12 digestive kiks
> 50 g smør
Ingredienser - Fyld
> 400 g neutral flødeost (ikke light!)
> 200 g creme fraiche 38%
> 40 g sukker
> 1,5 tsk vaniljesukker
> 2 tsk citronsaft
Ingredienser - Sauce
> 100 g hindbær (eller andre bær - blandet bær)
> 60 g sukker
Hinddbær og sukker varmes stille op indtil sukkeret er opløst.
Derefter skal det op og koge nogle minutter.
Så blendes det og stilles på køl.
(Starter med hindbærsaucen, da den tager længst tid om at køle ned)
Så blendes eller knuses kiksene i en pose, som man banker grundigt på.
Bland kiks og smeltet smør i en skål.
Nu presses bundblandingen ned i en form, først bruges hænderne - da det skal presses godt sammen - også bruger jeg en palet for at gøre det mere jævnt.
Nu stilles den på køl i køleskabet - og hvis det skal gå hurtigere så 15 min i fryseren.
Nu piskes flødeost, cremefraiche, sukker, citronsaft og vaniljesukker sammen. Den skal piskes luftig - det kan godt være lidt hårdt :) Men bliv ved!
Husk lige at smag på det - og se om du er tilfreds, ellers smag til med f. eks citronsaft eller vaniljesukker.
Så skal osteblandingen fordeles over kiksebunden - og den stilles på køl i nogle timer.
Velbekomme!
Hvor længe kan sådan en hindbær sauce holde sig i køleskabet i en lukket beholder?
SvarSlet