onsdag den 4. december 2013

Brændte mandler

Idag skulle der laves brændte mandler, som selvfølgelige følger med til julen :) De var ret nemme at lave og smagte rigtig godt.
Hvis nogen falder ud af panden imens, så lad vær med at samle den op, for varm sukker er RIGTIGT varmt!!


Ingredienser
> 200 g mandler
> 200 g sukker
> 1 dl vand
> 1 tsk vaniljesukker









Tilsæt alle ingredienser i en pande og tænd helt op for blusset.







Rør rundt imens det koger, nu skal lavet koges væk.









Når vandet er fordampet, kan man se at sukkeret kommer op over mandlerne.
Der skal røres!






Men gå ikke i panik, når det karameliserede sukker, bliver til normalt sukker igen, det skal ske. Der skal stadig røres til, og lidt efter vil man se at sukkeret begynder at smelte igen.






Nu begynder mandlerne at springe og man kan begynde at lugte, at de dufter lidt brændt.
Husk at de ikke skal have så meget, at sukkeret begynder, at smelte af mandlerne igen.





Nu fordeles de på at stykke bagepapir for at køle af. Når de er kolde nok, knækkes de i stykker og kan serveres.

Velbekomme!







Skal opbevares et tørt sted og en tætlukket kasse.

Tip til rengøring af pande:
Lad panden køle af og fyld den med vand, sæt den derefter på højeste blus, så vandet bliver varmet op. Herved opløses det størknede sukker i vandet og man kan derved komme til at vaske panden ordentlig af bagefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar