tirsdag den 1. april 2014

Blomkålspizza

Mange har snakket om blomkålspizzaen, så nu skulle den afprøves. Den er rigtig nem at lave og smager rigtig godt, slet ikke af blomkål på den dårlige måde. Den er faktisk rigtig lækker og et sundt alternativ.
Man kan sagtens lave dobbelt op på dej, også lade halvdelen stå i køleskabet til næste dag - så man skal få frisk pizza der.
Hvis man ikke har lyst til at bruge oregano, kan man sidste bruge andre krydderier som, grillkrydderier, basilikum eller andre.

I opskriften bruger jeg HUSK, som kan købes i Matas eller andre special butikker, dog kan dette sagtens erstattes med loppefrøskaller.



Ingredienser - Bund (2 per)
Denne opskrift giver en bradepande pizza.
> 500 g blomkål
> 2 æg
> 150 g revet ost (gerne noget med smag) - cheddar, parmesan osv.
> 2 spsk HUSK/loppefrøskaller (mel)
> 2 fed hvidløg
> Oregano
> Salt
> Peber




Blomkålen blendes og væden presses ud med et viskestykke, så blomkålen ikke er så fugtig.








Så tilsættes revet ost, presset hvidløg, HUSK salt, peber, oregano - der røres rundt.
Det er en god ide, at tilsætte lidt ost efter lidt, da osten godt kan finde på at klumpe sig sammen et sted.
Man sagtens bruge hænderne til at ælte det med. Til sidste tilsættes æggene.
Nu glattes dejen på en bradepande, hvilken man sagtens kan gøre med hænderne. Eller lægge et stykke bagepapir over, og rulle den flad med en kagerulle. Min er min ca. 0,5 cm i tykkelsen. Husk at gøre den så jævn som muligt, os i kanterne, så brænder kanterne ikke så nemt på.
Så den have 200 grader i omkring 30 min - hold øje med dejen og tag den ud, når den er gylden brun.



Derefter tages dejen ud.
Man kan for sprødhedensskyld ligge et nyt bagepapir over den gyldne dej og vende den. Så toppen bliver bunden - og ligge den på en rist.
Nu pyntes pizzaen med tomatsauce, ost, og det valgte kød. Man kan godt undvære osten, hvis man vil, da der er ost i dejen.
Så sættes den tilbage i ovnen på 230 grader i 10 min eller indtil fyldet er bagt.


Velbekomme!










Variationer og rester
Blomkålspizza med serrano, rucola,
parmesan ost, tomat og pesto
I ovnen:
> Tomatsauce
> Revet ost
> 6 stk serrano skinke

Efter ovnen:
> 8 cherrytomater
> Stor håndfuld rucola
> Revet parmesan ost
> Pesto








Ingen kommentarer:

Send en kommentar