lørdag den 12. april 2014

Pølsesnobrød

Disse pølsebrød er rigtig lækre og ligner et snobrød - hvilket også er måden hvorpå des formes. De tager 2 timer i alt at lave, fordi de skal hæve to gange. Men så kan man lave andre ting imens.


Ingredienser (18 stk)
> 350 g hvedemel (ca)
> 9 pølser
> 2 dl vand
> 25 g gær
> 2 spsk olie
> 1 tsk sukker
> 1 tsk salt
> Æg (pensling)
> Sesam (pynt)





Gæren opløses i lillefinger varmt vand.








Nu blandes olie, sukker og salt i.
Hvorefter melen tilsættes lidt efter lidt.
Man skal komme mel i, til man får en glat dej, som lige slipper fingerne.
Nu skal den hæve i ca. 1 time eller mere, til den er dobbelt størrelse.
Imellem tiden skæres pølser i halvt over.



Dejen æltes igen og skæres over i 19 lige store stykker.
Hver lille dej rulles til en lang orm og rulles om pølsen, ligesom et snobrød.
Nu skal de hæve i 30 min.
Tænd ovnen på 180 grader.




Når pølsebrødene har hævet, pensles de med æg og sesam strøs over dem.
Nu skal de i den 180 graders varme ovn i 15-20 min.
Når de er lidt gyldne tages de ud af ovnen.

Velbekomme!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar