søndag den 13. oktober 2013

Ramsay's Kokospandekager med mango og limesirup

Lørdag var stemningen ved at pege på lækkersulten i lejligheden, så jeg gik ind og så på hvad jeg havde af opskriften - og heldigvis havde jeg præcis til at lave disse lækre pandekager. Det er lækre pandekager, dog med et eksotisk twist. 
Opskriften kommer fra "Gordon Ramsays Ultimative Køkkenkursus".


Ingredienser (12 stk)
> 100 g kokosmel
> 1,5 spsk bagepulver
> 2,5 dl kokosmælk
> 100 g hvedemel
> 1 æg
> 1 spsk flydende honning
> 1,5 dl vand
> Mango
> 150 g sukker
> Saft fra 4 lime eller 4 spsk limesaft




Pisk kokosmel, hvedemel og bagepulver sammen i en skål.









Tilsæt æg, kokosmælk og honning. Husk at røre rundt i kokosmælk dåsen inden du måler de 2,5 dl op.
Så skal der røres godt rundt.
Overdæk skålen og lad det hvile i ca. 15 min.






Imens tages en pande - tilsæt vand, sukker og limesaft, og få det til at simre. Rør indtil sukkeret er opløst.
Nu skal det simre i 10-15 min indtil væsken er reduceret.
Tag det af blusset, og når det har kølet lidt af, kan man evt hælde det over i en kande. Smag evt. til med ekstra lime.




Tænd for en middel-lav pande med olie på.
Panden skal gerne være stor, så der kan være mange pandekager.
For at lave pæne runde pandekager tager jeg en spsk dej og laver en frikadelle i min hånd som jeg maser ud.
Så holder jeg min hånd over panden og lader dejen falde af. Det kan godt være lidt besværligt, men der kan lade sig gøre.



Nu steges pandekagerne til de er gylden brune og vendes. De tages af, når de er gylden brune på begge sider.
Efter hvert hold pandekager, tilsættes olie på panden.
Til servering af pandekagerne skæres mango og dryppes sirup på.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar