tirsdag den 5. november 2013

Sushi - Laks med løgblanding

Jeg tænke på at lave en sushi med løgsmag, men rigtig løg vil give en for hidsig smag og selv er jeg ikke så god til rå løg. Så fandt jeg hytteost med 4 slag løg og sammen med forårsløg, blev det til en løgsushi. Dog tilsatte jeg rødpeber for at give den lidt sødme.


Ingredienser - Fyld (4 ruller)
> 1/2 rød peber
> 1/2 hytteost med 4 slags løg
> 50 g laks
> 2-3 forårsløg









Først skæres laks og rød peber i tynde strimler.
Så hakkes forårsløg fint, jeg bruger hele løget - både noget af det hvide og det grønne, hvor det stadig er godt.







Man tager sit tang og vender den blanke side nedad.
Nu vil det være godt, at have en kop med vand, som man kan dyppe sin ske i - for sushi risene klistre!
Jeg kommer ris på halvdelen af tangen, og hvis risene ikke gider masses ud, dyppes skeen i vandet. Det hjælper med, at gøre risene mere medgørlige.



Nu skal man ikke være for grådig, når man skal putte fyldet i, for så går det galt, når man skal rulle den. Her er det godt at have et godt øjemål - for der skal lige præcis nok fyld i, så risene lige kan nå omkring fyldet, når den rulles.
Men ellers puttes laks, forårsløg, rød peber og hytteost i, som vist. Start med hytteosten, det er nemmest - sørg for at vandet fra hytteosten ikke kommer med, da rullen bliver for svampet så.

Brug måtten til at rulle og ikke dine hænder.
Nu løftes måtten og risene rulles over fyldet - sørg for at fyldet ikke falder ud. Så giver du den et klem (ikke for hårdt!), så risene slutter sammen.
Måtten tages så lidt op og man ruller længere. Husk at den skal rulles "stramt". Men mas ikke så meget at den mister sin runde form.
Når der er 2-3 cm tilbage af tangen, tager man lidt vand - og ligesom et brev, fugtes det sidste tang. Så sidder det bedre fast.
Så har du en sushi rulle, som bare skal skæres ud i 1 cm stykker med en skarp kniv. Husk ikke at presse, men lad kniven gøre arbejdet.
Velbekomme!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar