Denne thaisuppe er rigtig lækker og nem at lave. Man skal ikke blive skræmt af alle de forskellige ingredienser, man ikke kender og ikke ved hvor man skal få. For man kan købe: thai-chilli, citrongræs, kaffir-lime blade og galangerod som en pakkeløsning på frost - det kan ses på billedet. Jeg køber den i min lokale asiatiske butik!
Ingredienser (2 per)
> 800 ml kokosmælk
> 1 galangarod
> 1-2 citrongræs
> 1-2 thai-chili
> 5-6 kaffir-lime blade
> 250 g champignon el. 150 g østershatte
> 1-2 kyllingebryst
> (3 dl vand)
> 4 spsk fiskesauce
> 3 spsk limesaft
> 2 spsk. palme- el. rørsukker
> Koriander
Skær thai-chilli, citrongræs og galangarod i små stykker eller små skiver. Eller i store stykker som thailænderne, men så skal man fiske udenom, da nogle af ingredienserne (galangarod, citrongræs) i suppen, kan man ikke spise i større skiver.
Kyllingen skæres den størrelse stykker man gerne vil have i suppen.
Mens champignon/østershatte skæres i halve eller kvarte.
Hæld kokosmælk, (vand), kaffir-lime blade, galangarod og citrongræs i en gryde.
Det skal op og koge, og sættes derefter til at simre i 10 min.
Den kan godt blive lidt grumset, når vandet hældes i, men så giv den et pisk med et piskeris, det hjælper. Ellers lad den simre det meste af vandet ud, så bliver den glat igen.
Så hakkes koriander groft (gem lidt til pynt).
Nu tilsættes champignon/østershatte, kyllingestykker, koriander og thai-chilli.
Start med lidt thai-chili og smag til om du skal have den stærkere. Den skal være en smule stærk ellers kan suppen godt blive for sød - men self. skal den også kunne spises.
Nu skal den simre indtil kyllingestykkerne har fået nok.
Den skal smages til med sukkeret, limesaft og fiskesauce. Her skal man finde den rigtig kombination, som man selv godt kan lide.
Inden den serveres fiskes kaffir-lime bladene op ellers fisker man udenom dem, når man spiser.
Velbekomme!
Den serveres med kold hvidvin, eller en kold Chang eller Singha øl!
Hvis man gerne vil variere den lidt, kunne man putte noget andet fyld i, som f.eks. nudler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar