tirsdag den 10. september 2013

Sushi grej



For at lave sushi skal man have nogle helt elementære ting, som gør det muligt:
> Tang (Yaki Sushi Nori)
> Sushi ris
> Riseddike
> Måtte
> Husholdningsfilm
> Skarp kniv!

Man bruger husholdningsfilmen til at beklæde ens måtte med, så den ikke bliver smurt ind i ris og andet skidt, så undgår man at skulle vaske den.

OBS! Der er der flere slags tang og riseddike, som godt kan gøre det forvirrende. Med tang vælger jeg bare noget tilfældigt. Men ved riseddike vælger jeg noget som er "seasoned" altså krydret. For ellers skal man selv tilsætte salt og sukker til riseddiken - hvilket man kan vente med at eksperimentere med til man er blevet bedre.
Alt dette kan købes i det fleste asiatiske butikker, og større indkøbsbutikker er også begyndt, at have det i deres sortiment.
Men jeg kan nu bedst lide at tage ned i den asiatiske butik, da det er meget hyggeligere og billigere :) Mærket BlueDragon er både dyrt og i dårligere kvalitet - man kan godt smage forskel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar