Dette
er en opskrift på hvordan man laver sushi ris, jeg har fundet opskriften inde
på Sushiskolen. Man skal lave sushi risene noget før, man tænker på at lave
sushi, da de lige skal køle af inden de bruges.
Ingredienser (2/3 per - 6 ruller)
> 3 dl sushi ris
> Kold vand (lige så mange dl, som ris +10% mere) 3,3 dl vand i dette tilfælde.
> 4 spsk riseddike
Ingredienser (2/3 per - 6 ruller)
> 3 dl sushi ris
> Kold vand (lige så mange dl, som ris +10% mere) 3,3 dl vand i dette tilfælde.
> 4 spsk riseddike
1) Sushi risene vaskes i koldt vand, og vandet skiftes indtil vandet er klart - ca. en 5, 6 gange.
2) Nu dækkes de med koldt vand og skal stå i 30 min.
3) Hæld risene i en gryde og tilsæt 3,5 dl vand. Der SKAL være låg på og det må aldrig løftes. Nu bringes det i kog over middel varme - god ide at have en gryde med gennemsigtig låg.
4) Hør når vandet koger og lad det så koge i 5 min. Hvis det er for vildt, skal man skrue lidt ned.
5) Nu skal det simre i 10 min på aller laveste blus.
6) Nu tages gryden af komfuret og den skal nu stå i 10 min - lad nu vær med at løfte låget! :)
7) Nu må låget løftes og risene hældes over i et fad.
8) Så skal riseddiken fordeles.
9) Brug en ske og lav en bevægelse, som om du skære til at fordele risene jævnt - hjælper med at få klumper ud.
10) Efter 10 min skal risene vendes og man skal fordele dem jævnt igen.
11) Hvis man ikke skal bruge risene lige når de er blevet kolde, kan man putte dem over i en skål med et fugtigt viskestykke over sig.
De må IKKE komme i køleskabet.
2) Nu dækkes de med koldt vand og skal stå i 30 min.
3) Hæld risene i en gryde og tilsæt 3,5 dl vand. Der SKAL være låg på og det må aldrig løftes. Nu bringes det i kog over middel varme - god ide at have en gryde med gennemsigtig låg.
4) Hør når vandet koger og lad det så koge i 5 min. Hvis det er for vildt, skal man skrue lidt ned.
5) Nu skal det simre i 10 min på aller laveste blus.
6) Nu tages gryden af komfuret og den skal nu stå i 10 min - lad nu vær med at løfte låget! :)
7) Nu må låget løftes og risene hældes over i et fad.
8) Så skal riseddiken fordeles.
9) Brug en ske og lav en bevægelse, som om du skære til at fordele risene jævnt - hjælper med at få klumper ud.
10) Efter 10 min skal risene vendes og man skal fordele dem jævnt igen.
11) Hvis man ikke skal bruge risene lige når de er blevet kolde, kan man putte dem over i en skål med et fugtigt viskestykke over sig.
De må IKKE komme i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar