Nu skal jeg igang med at eksperimentere lidt med brød - har fundet en grund opskrift, og prøver nu at variere den lidt. Så nu skal jeg igang med min stegeso som jeg har fået af Fugl i føs'dagsgave :) Brødet laves over 2 dage, men det er rigtig nemt og lækkert svampet pga. squashen.
Ingredienser
> 4 dl stuetempereret vand
> 1 dl solsikkekerner
> 1 dl revet squash
> Gær på størrelse med en ært
> 350 g hvedemel
> 100 g rugmel
> 2 tsk salt
1. dag
Først opløses gæren i vandet.
Så tilsættes salt, solsikkerkerner, squash og groft rugmel.
Tilsidst hvedemel, som kun lige skal røres rundt, så det er blandet.
Nu skal brødet have husholdningsfilm over sig - lad et lille stykke stå åbent.
Det skal hæve i 12 timer eller mere nu.
2. dag
Brødet hældes ud på en plade/tallerken/skål med mel og nu efterhæver det i 2 timer (hvis man har tid).
Fyld din stegeso med vand.
Lad stegesoen stå i 10 min med vand i eller længere.
Hæld vandet ud og tænd ovnen på 250 grader varmluft. Nu sættes stegesoen ind i ovnen, da den skal varme op sammen med ovnen.
Når ovnen er varmet tages den ud (pas på den er rigtig varm) og brødet hældes i. Stegesoen skal være rigtig varm, ellers sætter dejen sig nemlig fast.
Nu sættes den ind igen - den skal have 30 min med låg og 10 min uden.
Derefter hældes brødet ud på en rist.
Velbekomme!
Nu sættes den ind igen - den skal have 30 min med låg og 10 min uden.
Derefter hældes brødet ud på en rist.
Velbekomme!
OBS!
Man kunne godt bruge en støbejernsgryde i stedet for en stegeso.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar