mandag den 16. september 2013

Ferskensuppe med rejer

Da min mor først præsenterede denne suppe for mig var jeg ret skeptisk, men efter at have smagt den, fandt jeg ud af, at den er super god. Sødmen fra fersknen passer rigtig godt sammen med tomater og hvis man gerne vil, kan man krydre den lidt med chili(flager).

Ingredienser (2-3 per)
> 1 dåse ferskner
> Halvdelen af ferskenvandet
> 1 dåse hakkede tomater
> 1 løg
> 3 fed hvidløg
> 4 tsk karry
> 5 dl vand bouillon (høns eller grønsag)
> 5 dl mælk
> 200-100 g små rejer
> Salt og peber


Først hakkes/blendes løgene og hvidløg i den størrelse man gerne vil have dem.
Så svitses det i en stor gryde med lidt olie.
Lige inden det er færdig tilsættes karry som også skal svitses i gryden i 2 min.




Tilsæt hakkede tomater, bouillon og mælk.
Der røres og det skal nu simre i 15 min.







Imens skæres fersknerne i passende tern.









Nu tilsættes fersken vand og ferskner, og det skal nu simre i 10 min - hvor det ikke må koge.
Det tilsmages med salt og peber.
Men kan også bruge chili, hvis den skal spices lidt op.
Når suppen er serveret pyntes den med rejer.

Velbekomme!





Man kunne også bruge croutoner, for at give suppen lidt knas :)

OBS!
Put ikke rejer i suppegryden, hvis man skal fryse det ned bagefter. Da rejerne ellers bliver lidt seje af, at blive varmet op igen. Jeg kan bedste lidt at de er friske, når man spiser dem i denne suppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar