torsdag den 19. september 2013

Soltørret tomat og solsikkebrød i stegeso

Jeg havde lidt rester af soltørrede tomater og tænkte de skulle bruges til noget nyttigt. Så det blev til det her lækre brød. Det er super godt, når man kan smage den soltørrede tomat, også får en den bedste skorpe, når det laves i min stegeso. Dog tager opskriften 2 dage, men det tager ikke lang tid ellers.


Ingredienser
> 4 dl stuetempereret vand
> Gær på størrelse med en ært
> 350 g hvedemel
> 100 g grahamsmel
> 1 dl soltørrede tomater (med el. uden olie)
> 1 dl solsikkekerner
> 2 tsk salt






1. dag
Først måles 1 dl soltørrede tomater uden olie, hvis der ikke er olie med til dine soltørrede tomater, tilsættes nu lidt - da de skal blendes fine.
Så opløses gæren i vand.
Nu tilsættes de blendede soltørrede tomater, solsikkerkerner, salt og grahamsmel.
Tilsidst hvedemelen, som kun lige skal røres rundt, så det er blandet.
Nu skal brødet have husholdningsfilm over sig - lad et lille stykke stå åbent.
Det skal hæve i 12 timer eller mere nu.







2. dag
Brødet hældes ud på en plade/tallerken/skål med mel og nu efterhæver det i 2 timer (hvis man har tid).






Fyld din stegeso med vand.
Lad stegesoen stå i 10 min med vand i eller længere.


Hæld vandet ud og tænd ovnen på 250 grader varmluft. Nu sættes stegesoen ind i ovnen, da den skal varme op sammen med ovnen.
Når ovnen er varmet tages den ud (pas på den er rigtig varm) og brødet hældes i. Stegesoen skal være rigtig varm, ellers sætter dejen sig nemlig fast.
Nu sættes den ind igen - den skal have 30 min med låg og 10 min uden.
Derefter hældes brødet ud på en rist.

Velbekomme!






OBS!
Man kunne godt bruge en støbejernsgryde i stedet for en stegeso.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar