Risotto smager rigtig godt og er rigtig nem at lave! Denne opskrift er til 2 personer, hvis man kun skal have risotto til hovedret og ikke noget kød til.
Hvis man kun har boullionterninger til hønse bouillon, er det bedre bare at bruge vand. Ellers skal det være en af de gode fond man kan købe.
Opskriften kommer fra tv 2, efter at have set GoTv2 :)
Ingredienser (2 per)
> 2 dl risotto ris - abori ris
> 1 bundt asparges
> 2 spsk smør
> 1 spsk olie
> 1/2 løg
> 1 dl halvtør hvidvin
> 2 fed hvidløg
> 5 dl hønsebouillon
> 80 parmesan
> Salt og (hvid) peber
> 1 pk. ærteskud
> Citronsaft
Først rives parmesan osten, løget og hvidløget skæres i små tern. Der skal rives nogle asparges strimler til toppingen, resten skal bruges i retten. Skær aspargeshoved af og resten igennem diagonalt.
Der kommes 1 spsk smør og olie på panden, sauter risene - de må ikke tage farve. Kom løg og hvidløg i og sauter til de er bløde - må heller ikke tage farve.
Nu hældes vinen i.
Derefter hældes lidt af hønsebouillonen i - der kun lidt i af gangen.
Der skal røres jævnligt.
Hæld mere bouillon i, når man kan se små bobler - det må ikke blive til en grød. Men skal være ris med flydende væske.
Bliv ved med dette, indtil risene er næsten møre.
2 min før de er møre vendes aspargeshoved og resten af aspargesen i, herefter parmesan osten.
Tag gryden/panden af varmen.
Nu smages der til med salt og peber, og der vendes en spsk smør i.
Nu tages aspargesstrimlerne og ærteskuddene, som vendes i lidt olie og citronsaft.
Pynt med topping oven på risottoen.
Velbekomme!
Variationer og rester
Risotto er rigtig god med laks - og hvis man ovnbager den med citron er det rigtig lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar