fredag den 21. marts 2014

Blomkålsmos

Denne blomkålsmos er rigtig nem at lave, den kan godt kræve lidt tid. Men kan sagtens laves før, også varmes op bagefter. Selvfølgelig smager den ikke som kartoffelmos - men ellers er den rigtig lækker og man kan krydre den som man vil.
Hvis man gerne vil være sundere, er dette et godt alternativ - og hvis man ikke er så vild med blomkål, kan man spise nogle gryderetter til.
Ingredienser (2-3 per)
> 1 dl mælk
> 1 Blomkål
> Salt
> 1 boullionterning
> Peber 
> Citronsaft
> Smør









Blomkålen koges med en boullionterning til de er møre nok til, at man kan mase dem med ens gummer - også ikke mere.






Når de har kogt, drænes vand med en is - og nu skal have presset så meget væske ud af dem, som der er muligt.
Det kan godt være lidt svært med den varme blomkål.
Men fik det gjort med et viskestykke.
Desto mere vand man, desto mere kommer til at ligne kartoffelmos.



Nu puttes en god klat smør i og ca. 1 dl mælk, også bruges stavblenderen til at lave det til mos.

Salt, peber og citronsaft tilsættes efter smag.










Variationer og rester

Blomkålsægge pandekager
Hvis man har nogle rester og ikke gider have blomkålsmos igen, kunne man lave disse blomkålsægge pandekager, efter resterne.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar