lørdag den 7. december 2013

Tortellini Panna e Prosciutto

Jeg er rigtig kommet i det italienske humør for tiden, og fik derfor lyst til at lave en ret, jeg som yngre, fik meget på ferie i Italien. Den er super nem at lave og tager kun omkring 20 min at lave.


Ingredienser (2 per)
> 250 frisk tortellini med skinke og ost
> 50 g prosciutto
> 1,2 dl fløde (helst) - ellers mælk
> Parmesan ost
> 3 spsk smør
> Salt og peber







Skær prosciutto i passende tern, riv parmesan ost som fylder ca. 1/2 dl. og mål fløden op.
Stil en gryde over med vand, salt og olie til tortellini'en.
Husk selv at vurder, hvornår de skal koges, da det gør an på, hvilken slags man køber.





Smelt smøret i en gryde, med fuldt blus.
Når smøret er smeltet, tilsættes prosciutto.
Det skal sauteres i 3-4 min, indtil de er blevet mere stive/hårde.






Nu hældes fløden i og der skrues ned på medium/lav blus - vurder selv.
Så tilsættes 1/2 dl revet parmesan ost, som røres ud i fløden - herved fås en parmesan sovs.





Nu tilsættes den halvkogte tortellini (den skal ikke være kogt helt ud, da den skal koge færdig sammen med sovsen).
Vend forsigtig tortellini i parmesan sovsen og lad den simre i et par minutter til tortellinien er helt færdig.

Velbekomme!




Serveres med lidt revet parmesan og evt. hakket persille.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar