Dette er en rigtig lækker opskrift på Spaghetti Carbonara, havde helt glemt hvor godt det smager - også er det rigtig nemt at lave! Det tog heller ikke mere end 30 min at få det lavet. Til retten har jeg brugt en billig halv tør hvidvin.
Ingredienser (2 per)
> 250 g frisk spaghetti
> 150 g pancetta/tørsaltet bacon (helst) - ellers rigtig god bacon
> 2 (pasteuriseret) æggeblommer
> 1/2 dl hvidvin
> 1 dl fløde
> 1/2 løg
> Parmesan ost
> 1/2 bundt persille
> 2 fed hvidløg
> 1-2 muskatnød(der)
> Salt og Peber
Først gøres alle ingredienserne klar.
Sæt vandet til spaghettien over og kom lidt salt i. Husk selv at hold øje med hvornår den skal sættes over, da det kommer an på om man bruger friske eller hårde spaghetti.
Gør 2 æggeblommer klar, skær pancetta i 1x1 cm tern, eller den størrelse som man vil.
Riv lidt parmasan, og skær løg og hvidløg i små stykker.
Sauter pancetta til de er gyldne, så tilsættes løg og hvidløg, som steges indtil de er blanke.
Nu tilsættes hvidvin, som skal koges lidt.
Så tilsættes fløden og parmasan ost.
(Middel/lav varme - vurder selv)
Nu tages den kogte pasta over i panden, det gør ikke noget, at noget at pasta vandet kommer med - som vendes i saucen.
Nu puttes æggeblommerne over på blanding, og det blandes hurtigt og grundigt - så det ikke bliver gryndet.
Tilsæt nu revet muskatnød, salt og peber.
Så hakkes persille og rives parmasan til servering :)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar