tirsdag den 10. september 2013

Sushi - Crisby Ebi med pikantost


Denne sushi indeholder det som kaldes Crisby Ebi - hvor Ebi er en stor reje som er paneret i panko raps. Man kan købe dem i en asiatisk butik, ellers kan man selv købe store rejer og paneret dem i panko raps. Hvis man køber dem lavet, ligger de på køl i butikken.


Ingredienser - Fyld (2 ruller)
> 1/4 pikant ost
> 4 ebi fry (rejer med tempura)
> 1/4 avokado










Først skæres avokadoen i tynde skiver og ebi'en frituresteges i en gryde med olie.
Man kan dryppe avokadoen med lidt citron saft, så man undgår at avokadoen ikke bliver brun i ens sushi, men det er ikke nødvendigt.





Man tager sit tang og vender den blanke side nedad.
Nu vil det være godt, at have en kop med vand, som man kan dyppe sin ske i - for sushi risene klistre!
Jeg kommer ris på over halvdelen af tangen, og hvis risene ikke gider masses ud, dyppes skeen i vandet. Det hjælper med, at gøre risene mere medgørlige.



Grunden til at jeg kommer mere ris på denne slags er, fordi rejerne er så tykke - så for at få risene hele vejen rundt, skal der lidt mere ris på.
Nu skal man ikke være for grådig, når man skal putte fyldet i, for så går det galt, når man skal rulle den.
Men ellers smøres pikantost på risene - ebi og avokadoen puttes i, som vist.

Brug måtten til at rulle og ikke dine hænder.
Nu løftes måtten og risene rulles over fyldet - sørg for at fyldet ikke falder ud. Så giver du den et klem (ikke for hårdt!), så risene slutter sammen.
Måtten tages så lidt op og man ruller længere. Husk at den skal rulles "stramt". Men mas ikke så meget at den mister sin runde form.
Når der er 2-3 cm tilbage af tangen, tager man lidt vand - og ligesom et brev, fugtes det sidste tang. Så sidder det bedre fast.

Så har du en sushi rulle, som bare skal skæres ud i 1 cm stykker med en skarp kniv. Husk ikke at presse, men lad kniven gøre arbejdet.
Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar