torsdag den 5. september 2013

Sellerisuppe


Normalt hader jeg smagen af selleri, men havde alligevel fået at vide at knoldselleri ikke var slemt. Så det måtte jeg jo prøve.. så valget faldt på suppe. Den gik faktisk ret godt og selvom jeg ikke kan lide selleri, kan jeg godt lide den her suppe.

Ingredienser (3-4 per)
> 1 knoldselleri
> 3 store kartofler (kan erstattes af andre rodfrugter - pastinak, gulerødder osv.)
> 1 løg
> 2 fed hvidløg
> 1 liter bouillon (høns)
> 4 dl mælk
> 3 spsk citronsaft (ca)
> Salt og peber
> Olie



Knoldsellerien skrælles med en kniv og skæres i store tern.
Ligeledes gøres med kartoflerne, løget og hvidløgene.
Nu varmes en gryde med olie op, og kartoflerne, løg og selleri og hvidløg tilsættes. Nu skal det svitses - husk salt og peber.




Derefter tilsættes bouillon og mælk.
Det koges op, og skal derefter simre ved lav varme i en 10 min's tid.





Nu blendes blandingen og smages til med salt/peber og citronsaft - det giver den en friskhed.
Velbekomme!







Tilbehør:

> Brød

> Croutoner

> Ovntørret chorizo eller serrano

> Urter

> Bacon

Husk:
Denne suppe kan også fryses ned i små frysesposer, så man kan få noget senere på ugen/måneden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar